SchuldHulpMaatjes kunnen helpen bij goed financieel beheer.
SchuldHulpMaatjes kunnen helpen bij goed financieel beheer.

Informatieavond van SchuldHulpMaatje Eemsdelta

Algemeen

DELFZIJL - SchuldHulpMaatje Eemsdelta houdt dinsdag 31 oktober een informatieavond voor mensen die ook vrijwilliger bij deze organisatie willen worden.

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. In de gemeente Eemsdelta is dit aantal zelfs nog hoger. De mensen van SchuldHulpMaatje Eemsdelta helpen hen om de problemen op te lossen. Er zijn nu vijf vrijwilligers bij SchuldHulpMaatje, maar dat moeten er meer worden omdat de vraag naar hulp enorm toeneemt. 

De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Eemsdelta hebben hun eigen financiën op orde, maar hoeven geen financiële deskundigen te zijn. Ze krijgen eerst een training over hoe ze anderen kunnen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren. Er wordt ook gezocht naar mensen die coördinator of bestuurslid willen worden.

De informatieavond vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in het multifunctioneel gebouw aan de Ede Staalstraat 5 in Delfzijl. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Harry Mulder via harry.mulder@eemsdelta.schuldhulpmaatje.nl of 06-51341843. Meer informatie staat op www.schuldhulpmaatje.nl/eemsdelta. Wie hulp wil aanvragen, kan dit ook op deze website doen of bellen met 06-45344438. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt om kennis met elkaar te maken.

SchuldHulpMaatje Eemsdelta is opgericht in 2022 op initiatief van de regionale kerken en werkt effectief samen met kerken, gemeente Eemsdelta, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Humanitas en Cadanz Welzijn.