Gevolmachtigde minister Carlson Manuel wordt begroet door burgemeester Ben Visser (foto Gemeente Eemsdelta).
Gevolmachtigde minister Carlson Manuel wordt begroet door burgemeester Ben Visser (foto Gemeente Eemsdelta).

Hoog bezoek uit Curaçao voor gemeente Eemsdelta

Algemeen

DELFZIJL - Carlson Manuel, de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, heeft donderdag een bezoek gebracht aan Eemsdelta. Samen met burgemeester Ben Visser liet hij zich rondleiden op de Sterre der Zee in Delfzijl. Op deze basisschool zitten veel kinderen van ouders die een band hebben met Curaçao. 

Directeur Alex Otten heette iedereen welkom en toonde zich blij met de komst van de Gevolmachtigde Minister en de burgemeester. Samen keken ze mee bij een les en werd een rondleiding door de school gemaakt. Daarna wachtte een verrassing in de vorm van een Caribische Nasi, die gemaakt was door de ouders van de leerlingen. Als nagerecht was er een Caribbean Flan. Tot slot werd gesproken over de relatie tussen Curaçao en Nederland.

Burgemeester Ben Visser: ,,Ik heb minister Carlson Manuel uitgenodigd voor een bezoek aan Eemsdelta. Het was goed om elkaar te leren kennen en te verkennen of we een vorm van samenwerking en informatie-uitwisseling kunnen opstarten. Op het gebied van moeilijke onderwerpen als veiligheid en justitie, maar daarnaast ook in positieve zin met culturele activiteiten. Vandaag was daartoe een eerste aanzet.”