Vrijwilligers begeleiden de cursisten stap voor stap.
Vrijwilligers begeleiden de cursisten stap voor stap.

Gratis cursus Klik & Tik in bibliotheken Eemsdelta

Algemeen

EEMSDELTA - In de bibliotheken van Loppersum, Delfzijl en Eemsdelta gaat begin november een nieuwe cursus Klik & Tik van start. De deelnemers leren hoe ze beter om te kunnen gaan met de computer of tablet. 

Deename aan Klik & Tik is gratis, ook voor mensen die geen lid van de bibliotheek zijn. De cursus is geschikt voor iedereen die nauwelijks of nog nooit met de computer heeft gewerkt. 

De deelnemers leren in hun eigen tempo welke mogelijkheden de computer biedt. Ze worden daarbij door vrijwilligers stap voor stap begeleid. Hoe kun je typen en scrollen? Hoe werkt inloggen? Hoe ga je naar internet en websites? Hoe verstuur je een mailtje? Ook wordt geleerd hoe een mailtje geopend moet worden en hoe een bijlage.

De cursisten kunnen een laptop van de bibliotheek gebruiken of hun eigen apparatuur. Het is ook mogelijk om op een tablet of iPad deel te nemen. 

De cursus in de bibliotheek in Loppersum is op woensdag, in de bibliotheek in Appingedam op dinsdag en in de bibliotheek van Delfzijl op donderdag. De tijden zijn overal van 10.00 tot 12.00 uur. Opgeven kan bij de balie van de bibliotheek in Delfzijl. Wil meer wil weten kan bellen met Judith van Horssen op 06-25214988 of Netty Niehoff op 06-15478445.