Natuurexpert Schudde geeft uitleg bij de microscoopbeelden, in dit geval van een bloemblad.
Natuurexpert Schudde geeft uitleg bij de microscoopbeelden, in dit geval van een bloemblad.

Geslaagde Microscopiedag bij wereldwinkel in Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - Bij Wereldwinkel Veur Elkenain in Loppersum is zaterdag een geslaagde Microscopiedag gehouden. De belangstellenden kwamen niet alleen uit dorpen van de oude gemeente Loppersum, maar ook uit Delfzijl.

De WereldClub van de wereldwinkel in Loppersum deed zaterdag mee aan de Microscopiedag van de Rijksuniversiteit Groningen ter gelegenheid van het feit dat hoogleraar Frits Zernike 70 jaar geleden de Nobelprijs in ontvangst mocht nemen. 

De hele middag kwamen kinderen met hun ouders en grootouders naar het wereldwinkelpand in de Hogestraat om objecten onder de microscoop te leggen en op het grote scherm te bekijken. Stenen, plantjes, pepernoten, rottend hout met beestjes uit de tuin of aardappels met jodium om zetmeel te ontdekken. Allemaal heel interessant, waarbij de meeste belangstelling toch uitging naar de beestjes. De pepernoten waren onbetwist het lekkerste. 

Vrijwilligers die in het kader van de Natuurwerkdag de Schipsloot hadden schoongemaakt, kwamen langs met kroos. Natuurexpert de heer Schudde gaf uitleg bij de microscoopbeelden, bijvoorbeeld over de antennes van de bij of de structuur van een bloemblad. 

Met de microscoop konden ook direct foto’s gemaakt worden. Deze worden nog verstuurd naar de deelnemers. De reacties waren dusdanig positief, dat de WereldClub van plan is om volgend voorjaar weer een microscoopmiddag te organiseren.