Afbeelding

Sinterklaas krijgt zaterdag warm onthaal in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Sinterklaas en zijn Pieten komen zaterdag naar Delfzijl. Ze zullen voet aan wal zetten in de haven van Delfzijl. De pakjesboot wordt rond 13.00 uur verwacht. 

De vele fans van de kindervriend kijken reikhalzend uit naar dit moment. De aankomst wordt gevolgd door een feestelijke intocht met muziek en dans. Zo geven dansschool The Legacy en twirlteam Revolution spetterende demonstraties. 

Nadat Sinterklaas officieel welkom is geheten, zal de stoet vertrekken richting het centrum. De Goedheiligman en zijn Pieten nemen onderweg alle tijd om op de foto te gaan met kinderen die dat graag willen. 

Tijdens hun verblijf in Delfzijl zullen Sinterklaas en zijn Pieten verblijven in het Sint en Pietenhuis in de Oranjestraat. Dit onderkomen speelt een belangrijke rol bij alle Sinterklaasactiviteiten die de komende tijd in Delfzijl plaatsvinden. 

Het worden weer gezellige weken voor jong en oud in het centrum van Delfzijl, met veel Sinterklaasactiviteiten. Voor de kinderen is er een knutselwedstrijd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Volwassenen kunnen zich wederom vermaken met een grote woordzoeker. In het centrum en op de weekmarkt zijn diverse letters te vinden, die samen een zin vormen. Ook hiermee zijn vele prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de ondernemers in het centrum en op de weekmarkt.

Op woensdagmiddag 22 en 29 november en zaterdagmiddag 25 november en 2 december zijn er Pieten in het huis aanwezig voor een gezellig (foto)moment met de kinderen. Op deze dagen kunnen kinderen hun geknutselde schoentjes inleveren. De oplossingen van de woordzoeker kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van het Pietenhuis. Elke woensdagmiddag is er een prijsuitreiking. Er zijn in totaal maar liefst 55 prijzen te winnen en alle kinderen die een schoentje hebben ingeleverd, kunnen deze op 2 december afhalen met iets lekkers erin.