Het voorlopig ontwerp van de Koppelplaats (rechtsboven), met op de voorgrond het Urban Sports Park Appingedam.
Het voorlopig ontwerp van de Koppelplaats (rechtsboven), met op de voorgrond het Urban Sports Park Appingedam.

Campus Eemsdelta wordt uitgebreid met Koppelplaats

Algemeen

APPINGEDAM - Scholencampus Eemsdelta in Appingedam wordt uitgebreid met een nieuw gebouw met de naam ‘Koppelplaats’. Daarnaast wordt begonnen met de aanleg van het zogenaamde Urban Sports Park Appingedam (USPA).

Daar waar de oude schoolgebouwen verdwijnen, verrijst binnenkort de Koppelplaats. Dit wordt een circulair gebouw dat deels wordt geconstrueerd met zeecontainers en materialen uit gesloopte scholen. Het gebouw gaat onder andere onderdak bieden aan het Technasium en technisch praktijkonderzoek door. Ook kan creatief talent hier straks (digitale) kunst maken en is er ruimte voor  vergaderingen en evenementen.

Ook de plannen voor het USPA kunnen door naar de volgende stap doordat het college van Eemsdelta het programma van eisen heeft goedgekeurd. Dit sport- en recreatiepark omvat onder andere een skatebaan, pumptrack, graffiti-wall, pannakooi, basketbalplein en een free-run parcours. Verwacht wordt dat het sport- en recreatiepark tot uit de wijde omgeving mensen zal trekken. 

,,We zijn erg enthousiast over de plannen voor de Koppelplaats en het USPA. Deze projecten dragen niet alleen bij aan de levendigheid en dynamiek van de campus, maar hebben ook een positieve impact op de regio. We kijken ernaar uit om deze plannen te realiseren en te zien hoe ze bijdragen aan het creëren van een bruisende en innovatieve gemeenschap”, aldus wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta.