Het buffet waarmee de jubileumfestiviteiten werden afgesloten, werd hooggewaardeerd.
Het buffet waarmee de jubileumfestiviteiten werden afgesloten, werd hooggewaardeerd.

Wilhelminaheem in Delfzijl viert 25-jarig bestaan

Algemeen

DELFZIJL - Seniorencomplex Wilhelmina in Delfzijl heeft vorige week het 25-jarig bestaan gevierd. Voor bewoners en vrijwilligers waren er gedurende de week diverse festiviteiten.

Wilhelminaheem vormt samen met zorgcentrum Van Julsinga en de Wilhelminatoren één complex, dat gelegen is naast het Sportpark Centrum en het Wilhelminapark. Hier werd op de jubileumdag zelf, 6 november, een feestelijke bijeenkomst gehouden, die officieel werd geopend door Bauko Sanders. De oud-directeur van zorgcentrum Van Julsinga was 25 jaar geleden ook aanwezig bij de opening van Wilhelminaheem. 

Na het welkomstwoord door Sanders mochten mevrouw Zemering, bewoonster van het eerste uur, en Anita Tijsma, directeur van Acantus, een speciale vlag hijsen. Het dundoek was speciaal voor het jubileumfeest ontworpen en geschonken door Acantus.

Door de jubileumweek heen waren er verschillende activiteiten voor de bewoners, die donderdag werden afgesloten met een buffet. Bauko Sanders, tegenwoordig als vrijwilliger actief, vertelde samen met bewoonster Betty Froma over de historie van Wilhelminaheem. Ook de activiteiten die in de loop der tijd zijn georganiseerd voor en met de bewoners van de  88 appartementen, passeerden de revue. 

De bewoners van Wilhelminaheem wonen zelfstandig, maar kunnen gebruik maken van een alarmeringssysteem en zo nodig zorg vanuit het zorgcentrum. In de recreatieruimte worden koffieochtenden, klaverjas- en sjoelavonden gehouden. Ook zijn er Groninger voorleesmiddagen, knutselgroepjes en regelmatig optredens van bekende en minder bekende artiesten. Zo is er met Kerst een optreden van Lisa Santanera. Bij gunstige temperaturen zijn er in de grote binnentuin optredens van muziekverenigingen. 

Dit alles is alleen mogelijk dankzij de inzet van een vijftiental vrijwilligers. Wie zich als vrijwilliger wil aansluiten, is van harte welkom. De bewoners van Wilhelminaheem variëren in leeftijd van 70 tot en met 99 jaar.