Shantykoor Armstrong's Patent.
Shantykoor Armstrong's Patent.

Shanty’s en orgelmuziek in Groninger kerken

Algemeen

APPINGEDAM - Shantykoor Armstrong’s Patent uit Appingedam en organist Vincent Hensen-Oosterdijk gaan samen optreden in een aantal Groninger kerken. Het eerste concert in Eemsdelta is op 21 januari in Zeerijp.

In 2019 speelde Hensen-Oosterdijk samen met het shantykoor in de Nicolaikerk in Appingedam tijdens het internationaal shanty- en folkfestival Bie Daip. Dat smaakte naar meer bij zowel de uitvoerenden als het publiek.

De combinatie shanty’s en orgelmuziek, ook nog eens op de unieke Groningse kerkorgels, is zonder twijfel heel bijzonder. Shanty’s horen bij de ruige zee, drank en vrouwen. Kerkorgelmuziek heeft een andere associatie, zoals bijvoorbeeld harde kerkbankjes, zondagse kleren en pepermuntjes. 

De serie concerten heeft als titel meegekregen ‘t Schip in refererend aan de schepen waarop de shanty’s werden gezongen en het deel van de kerk dat ‘schip’ wordt genoemd. 

Het eerste concert vindt op 19 november plaats in de Vennekerk in Winschoten. Hierbij treedt tevens ‘special guest’ Erwin de Vries op. De volgende concerten, ook steeds met een ‘special guest’, zijn op 10 december in Sappemeer, 21 januari in Zeerijp, 11 februari in Middelstum, 17 maart in ‘t Zandt en 21 april in Appingedam. 

Meer informatie is te vinden op biedaip.nl.