David de Jong, Annalies Mulder en Ilona Ebels betreden de nieuwe mediatheek (foto Reyer Boxem).
David de Jong, Annalies Mulder en Ilona Ebels betreden de nieuwe mediatheek (foto Reyer Boxem).

Nieuwe mediatheek op Campus Eemsdelta feestelijk geopend

Algemeen

APPINGEDAM - Op Campus VO Eemsdelta in Appingedam is woensdag op feestelijke wijze de nieuwe mediatheek geopend. 

Wethouder David de Jong van de gemeente Eemsdelta, directeur Annalies Mulder van VO Eemsdelta en Ilona Ebels, manager bibliotheken van Biblionet Groningen, knipten ieder een lint door. De drie partijen hebben allemaal een financiële bijdrage geleverd aan het project. 

Na het doorknippen van de linten betrad het trio onder een regen van confetti de nieuwe ruimte. Voorafgaand aan de openingshandeling waren gedichten voorgedragen door de voorleeskampioenen van de school. 

In de nieuwe mediatheek kunnen de leerlingen terecht voor het lenen van boeken, tips over boeken, printen van documenten of een rustige plek om te lezen. Verder vergadert de redactie van de schoolkrant van havo/vwo wekelijks aan de grote leestafel. De leesconsulenten van de mediatheek ondersteunen de docenten bij vragen over het vergroten van het leesplezier van de leerlingen. 

Met een mediatheek in het hart van de campus krijgt iedere leerling extra kansen om een goede lezer te worden. Dit is belangrijk, omdat een goede beheersing van taal een voorwaarde is voor verdere ontwikkeling.