Afbeelding

Sinterklaas brengt bezoek aan Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Sinterklaas komt naar Appingedam. De Spaanse kindervriend en zijn Pieten arriveren vrijdag om 17.30 uur achter de Nicolaikerk, waar hem een warm onthaal wacht.

Sinterklaas heeft in Appingedam opvallend veel jonge fans. Zij zorgen samen met de Pieten altijd voor een groot feest en dat zal ook dit keer het geval zijn. Om alles goed te laten verlopen, moest er nog wel een probleempje worden opgelost. 

De woning waar de Sint elk jaar verblijft, stond nog vol in de steigers vanwege de versterking. Daarom hebben de ondernemers van Appingedam in samenwerking met het NCG een speciaal Sinterklaashuis ingericht. De Goedheiligman kan hier verblijven zolang hij in Appingedam aanwezig is. Het adres van het sinterklaashuis is Dijkstraat 63.

Kinderen kunnen geknutselde schoentjes langsbrengen bij Marichi aan de Dijkstraat 61. Deze schoentjes worden vervolgens in het Sinterklaashuis afgeleverd, waar de kinderen hun schoentje, gevuld en wel, op zaterdag 2 december weer kunnen ophalen tussen 11.00 en 16.00 uur.

Natuurlijk mogen er ook mooie tekeningen voor Sinterklaas worden langsgebracht. Ze kunnen in de grote brievenbus. De kans is groot dat Sinterklaas deze in zijn logeerwoning ophangt om het wat gezelliger te maken. 

De opening van het Sinterklaashuis aan de Dijkstraat 63 is vrijdag om 15.00 uur.