Afbeelding

Gedichtenservice en kruidnotenwedstrijd in Loppersum

Algemeen

LOPPERSUM - De Historische Vereniging Loppersum houdt zaterdag 2 december een gedichtendag en pepernotenbakwedstrijd. 

In het Cultuurhistorisch Centrum aan de Hogestraat 17 zit van 11.00 tot 12.00 uur een team van sneldichters klaar. Zij noteren dan bestellingen voor unieke en gepersonaliseerde sinterklaasliedjes. Voor elk gedicht betaalt de klant een bedragje naar keuze. Vervolgens worden de bedachte teksten tussen 13.00 en 14.00 uur live gezongen, begeleid door een gitarist en een contrabassist. De aanvragers van de liedjes kunnen een opname maken en deze als surprise digitaal versturen naar vrienden en familieleden.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Evert Scholten en Bert van Erk. Zangeres is Joke Scholten, die ook zal sneldichten. De andere dichters zijn Harry van der Klei en Els Zwerver.

Daarnaast is er een pepernotenbakwedstrijd. Inzet is de eerste Lopster kruidnotentrofee, die om 14.30 uur wordt uitgereikt aan de bakker die de lekkerste kruidnoten heeft gebakken. Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen bezoekers de ingezonden kruidnoten ‘blind’ proeven en hun stem uitbrengen. Ook een deskundige jury geeft een oordeel. Geïnteresseerde deelnemers kunnen in het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum, Hogestraat 17, een wedstrijdformulier met de spelregels ophalen. De wedstrijd staat open voor deelnemers van alle leeftijden.

Ook is er op zaterdag 2 december de maandelijkse boeken- en schijfjesmarkt, waar ook interessante sinterklaas- en kerstaankopen te vinden zijn.