De overhandiging van de eerste vlag in het kantoor van Wagenborg. Vanaf links: Tanja Bootsman, Ben Haverkort en Egbert Vuursteen.
De overhandiging van de eerste vlag in het kantoor van Wagenborg. Vanaf links: Tanja Bootsman, Ben Haverkort en Egbert Vuursteen.

DelfSail start met verkoop van speciale evenementenvlag

Algemeen

DELFZIJL - De organisatie van DelfSail 2024 is gestart met de verkoop van een speciale evenementenvlag. Het dundoek kan vanaf nu worden aangeschaft om volgend jaar massaal mee te kunnen vlaggen. 

Delfzijl staat volgend jaar van 13 tot en met 16 juni volledig in het teken van DelfSail. De haven ligt dan vol met tall ships die van over de hele wereld naar de havenstad aan de Eems zeilen. Het evenement speelt zich niet alleen af in de zeehaven maar ook op het haventerrein waar een groot aantal artiesten optreedt. Ook in de straten en op de pleinen van het centrum van de stad is het tijdens DelfSail één groot feest.

Alle reden dus om de vlag uit te steken en dat kan heel goed de speciale DelfSail-vlag zijn. Deze zijn te koop in de webshop van DelfSail en bij Kantoor en Kopie en Smit Sport in Delfzijl. De blauwe vlaggen zijn te verkrijgen in verschillende formaten. Daarnaast zijn er geusjes (driehoekige bootvlaggetjes), tafelvlaggen en een vaandel voor in de top van de vlaggenmast.

De vlaggen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Dit is verzorgd door Kantoor en Kopie. Daarmee wordt voldaan aan de wens van DelfSail. ,,We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en zijn blij met de gekozen oplossingen van Kantoor en Kopie”, aldus een woordvoerder van DelfSail.

Egbert Vuursteen, directeur van Koninklijke Wagenborg, heeft onlangs de eerste DelfSail-vlag ontvangen uit handen van Tanja Bootsman, coördinator algemene zaken van DelfSail, en Ben Haverkort, de commercieel directeur van het evenement. ,,We zijn al jaren hoofdsponsor van DelfSail en daar zijn we trots op. Het voelt goed om verbonden te zijn met zo’n prachtig evenement”, aldus Vuursteen.