Willem van der Paard uit Delfzijl heeft een nieuw jeugdboek geschreven: 'Kasteel als kerstcadeau'.
Willem van der Paard uit Delfzijl heeft een nieuw jeugdboek geschreven: 'Kasteel als kerstcadeau'.

Nieuw jeugdboek van Delfzijlster Willem van der Paard

Algemeen

DELFZIJL - Willem van der Paard uit Delfzijl heeft een nieuw jeugdboek geschreven. De titel is ‘Kasteel als kerstcadeau’.

Van der Paard (1947), geboren en getogen in Termunterzijl, woonde en werkte geruime tijd in Noord-Holland. Inmiddels is hij terug in zijn geboortestreek, waar hij ‘Kasteel als Kerstcadeau’ schreef. Het boekje telt 62 pagina’s en is voorzien van pakkende illustraties van Jan Hutinga uit Appingedam. Het is geschikt voor kinderen ongeveer 6 tot 12 jaar en volgens kenners kan er ook uitstekend uit worden voorgelezen.

‘Kasteel als kerstcadeau’ is het verhaal van de meisjes Anna en Tessa, die in de dagen voor Kerst veel over verschillende dieren leren. Over een dierengemeenschap die geen stand kan houden. Voeding is daarbij een groot probleem: het niet eten van vlees drijft velen van hen tot wanhoop. De uiteindelijke ontknoping lijkt wel een paleisrevolutie. Gelukkig brengt kabouter Klaas de nodige rust.

Willem van der Paard bezocht de Pedagogische Academie in Appingedam, stond voor de klas bij De Brandaris in Delfzijl en was daarna werkzaam als leraar Nederlands en schooldecaan op de MAVO in Woldendorp. Van verhalen vertellen en voorlezen kon hij genieten. Hij was daar collega van Ede Staal. In die periode werd hij ook lid van Provinciale Staten. Zijn voorliefde voor onderwijs én openbaar bestuur wist hij vervolgens te combineren door als onderwijskundig adviseur aan de slag te gaan bij de gemeente Den Helder. Hij woonde in het prachtige Huisduinen, aan de voet van de duinen en met de vuurtoren zo ongeveer in de achtertuin. Ook in Noord Holland was hij geruime tijd lid van Provinciale Staten. Een aantal jaren na zijn pensionering keerde hij terug naar zijn geboortegrond. Aanvankelijk naar Woldendorp, maar nu alweer enkele jaren in Delfzijl.

‘Kasteel als Kerstcadeau’ kost 16,99 euro. Het kan is verkrijgbaar bij Primera aan de Wending en CIGO aan de Schoolstraat in Delfzijl. Het boek is ook via bol.com te koop.