Het weerzien van Sinterklaas met zijn jonge fans in Appingedam verliep zeer hartelijk.
Het weerzien van Sinterklaas met zijn jonge fans in Appingedam verliep zeer hartelijk.

Warm onthaal voor Sint in Appingedam

Algemeen

APPINGEDAM - Sinterklaas is vrijdagavond aangekomen in Appingedam. De Spaanse kindervriend en zijn Pieten kregen een warm onthaal toen zij achter de Nicolaikerk voet aan wal zetten. 

Sinterklaas heeft in Appingedam opvallend veel jonge fans. Zij zorgen samen met de Pieten altijd voor een groot feest en dat was ook dit keer het geval. De ondernemers van Appingedam hebben ook dit keer een speciaal Sinterklaashuis ingericht. De Goedheiligman kan hier verblijven zolang hij in Appingedam aanwezig is. Het adres van het Sinterklaashuis is Dijkstraat 63.

Kinderen kunnen geknutselde schoentjes langsbrengen bij Marichi aan de Dijkstraat 61. Deze schoentjes worden vervolgens in het Sinterklaashuis afgeleverd, waar de kinderen hun schoentje, gevuld en wel, op zaterdag 2 december weer kunnen ophalen tussen 11.00 en 16.00 uur.

Natuurlijk mogen er ook mooie tekeningen voor Sinterklaas worden langsgebracht. Ze kunnen in de grote brievenbus. De kans is groot dat Sinterklaas deze in zijn logeerwoning ophangt om het wat gezelliger te maken.