Afbeelding

Winterwarm Appingedam met kerstfair en grote wintermarkt

Algemeen

APPINGEDAM - Het historische centrum van Appingedam vormt vrijdag en zaterdag het decor van Winterwarm Appingedam. Bezoekers worden getrakteerd op een breed scala aan winterse kerstactiviteiten, zowel binnen als op straat.

In Kabzeël zijn belangstellenden welkom op vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het multifunctioneel centrum biedt onderdak aan een uitgebreide kerstfair met muziek, modeflitsen en een prachtige kerststal, die wordt verzorgd door Cosis. 

In het kader van de actie ‘Eén tegen eenzaamheid’ heeft de organisatie van Winterwarm Appingedam samenwerking gezocht  met Cadans, Cosis en De Zijlen. In Kabzeël zullen twee zogenaamde wensbomen zijn aan te treffen, waarin de mensen van bovengenoemde organisaties op vrijdag van 14.30 tot 16.00 uur hun wensen mogen ophangen. Tijdens kerstfair kunnen ook bezoekers hier hun wens in hangen. De zorgorganisaties en de Stichting Bie Daip zullen proberen een aantal van deze wensen te realiseren.

Zaterdag zal achter de Nicolaïkerk een grote wintermarkt zijn aan te treffen, bestaande uit sfeervol aangeklede kramen. Daarnaast is er live muziek en straattheater, maar ook allerlei activiteiten voor kinderen. De wintermarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. 

Bezoekers aan Appingedam kunnen tevens deelnemen aan een etalagewedstrijd die Winterwarm Appingedam  heeft georganiseerd. In de etalages van de Damster winkeliers is een spreuk verstopt. Er zijn dertig letters te vinden die samen de oplossing vormen. Vanaf 7 december kunnen formulieren afgehaald worden bij meerdere winkeliers en kan het puzzelen beginnen. De oplossingen kunnen worden ingeleverd bij Imma Mode, NeXT Jeans & Fashion, Damster Boekhandel en bij Kabzeël tot zaterdag 16.00 uur. De prijsuitreiking is om 16.45 in Kabzeël.