Harry Zweepe (links) krijgt bloemen en een oorkonde van Judith Jansen en Harry Blaauw.
Harry Zweepe (links) krijgt bloemen en een oorkonde van Judith Jansen en Harry Blaauw.

Lions zamelen ‘vreemd geld’ in voor oogoperaties in Derde Wereld

Algemeen

SIDDEBUREN - Lionsclub Skiramere Slochteren is gestart met een actie om geld in te zamelen voor meer oogoperaties in Derde Wereld-landen. Het gaat om de ‘Vreemd en Oud Geld’-actie. In deze regio doet de Albert Heijn in Siddeburen mee. 

Bijna iedereen heeft vreemd en oud geld in huis rondslingeren, zeker als er net een reis gemaakt is naar een bestemming waar niet met euro’s betaald kan worden. De restanten vreemd geld kunnen nu gedoneerd worden bij een verzamelzuil bij de AH in Siddeburen.

Het vreemde geld wordt zonder bankkosten weer omgezet in euro’s door de Lions zelf. Als zij op reis gaan en daarvoor vreemde valuta nodig zijn, kijken eerst of ze hun euro’s kunnen omwisselen bij het Lions vreemd geld-fonds. Op deze manier worden bankkosten vermeden en wordt uiteindelijk omgezet in euro’s.

Hulporganisatie Wilde Ganzen is bereid de opbrengst van de actie te verhogen met nog eens 50 procent. Met het geld dat op deze manier bijeen wordt gebracht, worden in Derde Wereld-landen oogoperaties bekostigd. Door deze inzamelactie zijn er de afgelopen jaren al bijna een miljoen operaties uitgevoerd. 

Omdat de Albert Heijn in Siddeburen zich al jaren inzet voor deze actie heeft Lionsclub Skiramere Slochteren eigenaar Harry Zweepe onlangs in het zonnetje gezet. Voorzitter Judith Jansen overhandigde hem een oorkonde en een bos bloemen.