Ook in de nachtelijke uren wordt gewerkt aan de N33 tussen Appingedam en Zuidbroek.
Ook in de nachtelijke uren wordt gewerkt aan de N33 tussen Appingedam en Zuidbroek.

Nieuw wegdek voor N33 tussen Zuidbroek en Eemshaven

Algemeen

APPINGEDAM - De N33 tussen Zuidbroek en de Eemshaven wordt voorzien van een nieuw wegdek. Zondagnacht zijn de werkzaamheden van start gegaan.

Aan het 35 kilometer lange traject is schade ontstaan door het slechte weer van de afgelopen maanden. Dit heeft geleid tot flinke gaten in de weg. De vorstperiode heeft ervoor gezorgd dat de kwaliteit van het asfalt sneller is verslechterd dan verwacht. Rijkswaterstaat heeft vastgesteld dat zowel de boven- als de tussenlaag is aangetast en dus is er ingrijpend herstel nodig. Er was al onderhoud aan de N33 ingepland, maar dat is nu naar voren gehaald. 

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, tussen Zuidbroek en Appingedam, is afgelopen zondagnacht gestart. Dit zal doorgaan tot woensdagavond 28 februari 18.00 uur, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

De tweede fase omvat het aanbrengen van nieuw asfalt op het traject tussen Appingedam en de Eemshaven. Dit begint op woensdag 28 februari om 18.00 uur en gaat door tot en met zondagavond 17 maart 18.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden zal steeds een deel van de N33 afgesloten zijn voor verkeer, wat kan leiden tot verkeershinder. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden.