De auto van Peter Doornbos die beklad is door graffiti-spuiters.
De auto van Peter Doornbos die beklad is door graffiti-spuiters.

Vernielingen door graffiti-spuiters in Delfzijl

Algemeen

DELFZIJL - Bewoners van de Uitwierderweg en omgeving in Delfzijl hebben de laatste tijd te kampen met vernielingen door graffitispuiters. Ook in de platenbuurt in Delfzijl-Noord zijn de vandalen actief.

De daders bekladden garagedeuren, muren van woningen en auto’s. Ondanks politieonderzoek zijn ze nog steeds spoorloos. Een van de gedupeerden is Peter Doornbos. Zijn auto was onlangs het doelwit van een ‘graffiti-artiest’. ,,Het is een auto die voorzien is van vrolijke reclame voor een kinderdagverblijf voor kinderen met en zonder een beperking. Dat is nu ontsierd door een of andere koekenbakker die het leuk vindt om zich met een spuitbus uit te leven op andermans eigendom’’, aldus Doornbos. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Die heeft volgens hem onderzoek ingesteld, maar dit na een aantal dagen weer het moeten sluiten vanwege gebrek aan aanknopingspunten.

,,De vandalen hebben hun namen bij het tunneltje bij de skatebaan in Noord achtergelaten. Het zijn Tom, Jordy en een naam die ik ontcijfer als Katiya. De handtekening van een van deze drie staat op mijn auto’’, aldus Doornbos, die helemaal klaar is met de vernielzucht. Hij looft daarom een beloning van honderd euro uit voor de tip die leidt tot aanhouding van de daders en tot beëindiging van de graffiti-terreur. Tips kunnen naar de politie.