Ricard Haak heeft gehoord dat hij de Taalheld van Groningen is. Hij wordt geflankeerd door Jint Hoeksema en René Karst.
Ricard Haak heeft gehoord dat hij de Taalheld van Groningen is. Hij wordt geflankeerd door Jint Hoeksema en René Karst.

Ricardo Haak uit Midwolda Taalheld van Groningen

Algemeen

MIDWOLDA - Ricardo Haak uit Midwolda is verkozen tot Taalheld van Groningen. Hij kreeg dit dinsdag op zijn werk te horen tijdens een verrassingsbezoek van René Karst, ambassadeur van Stichting Lezen en Schrijven.

Ricardo had jarenlang moeite met lezen en schrijven. Om daar iets aan te doen, volgt hij nu een cursus bij docent Jint Hoeksema. Zij nomineerde hem voor de Taalheldenprijs. Door zijn uitverkiezing maakt Ricardo samen met negen andere Nederlanders kans op de landelijke Taalheldenprijs die op 19 juni uitgereikt wordt door Prinses Laurentien der Nederlanden. Zij is de oprichter van de Stichting Lezen en Schrijven. 

Elk jaar zijn er duizenden mensen in Nederland die de stap zetten om op latere leeftijd beter te leren lezen en schrijven. Met hun persoonlijke verhaal inspireren zij weer vele anderen om hetzelfde te doen. Daarom organiseert Stichting Lezen en Schrijven de jaarlijkse Taalheldenprijs als podium voor deze verhalen. 

Ricardo Haak: ,,Ik wilde graag mijn zoontje kunnen voorlezen. Ik hoorde op mijn werk over lessen in het Taalhuis en meldde me aan. Daar leerde ik lezen. En om trots op mezelf te zijn. Nu help ik collega’s om ook weer te gaan leren.” 

Van woensdag 8 mei tot en met donderdag 13 juni kan iedereen in Nederland stemmen op zijn favoriete genomineerde. Dat kan op de website www.taalheld.nl