Afbeelding

CBS Roemte in Loppersum in de race voor ANWB-verkeersplein

Algemeen

LOPPERSUM - CBS Roemte in Loppersum neemt als enige in Eemsdelta deel aan de ANWB-verkiezing ‘Verkeersplein voor een schoolplein’. Tot en met vrijdag 31 mei kan hiervoor gestemd worden op anwb.nl/wineenverkeersplein.

De ANWB organiseert de verkiezing elk jaar. Inzet is de ombouw van het speelplein bij de betreffende school tot verkeersplein. Per provincie wint één school deze prijs. De meeste stemmen tellen.

Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Goed oefenen is belangrijk, omdat kinderen zich zo bewust van de gevaren van het verkeer. Hierdoor kunnen zij sneller zelfstandig naar school fietsen. 

Op een ANWB Verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken, scherpe bochten nemen met de fiets, het inhalen van andere verkeersdeelnemers en het veilig oprijden van een rotonde. Het verkeersplein vormt dan ook een hele waardevolle aanvulling is op de theorie in de klas. Het past ook goed bij bewegend leren en door te doen blijven verkeersregels beter hangen bij een kind. Bij de helft van de scholen wordt het verkeersplein ook buiten schooltijd gebruikt door buurtkinderen.

In de provincie Groningen doen zestien basisscholen mee aan de verkiezing. CBS Roemte is de enige in Eemsdelta. Winnaars ontvangen naast het verkeersplein een lespakket, een verkeerslicht en een ANWB-fietsje.