De eerste zonnebrandpaal is onthuld. Er staat er ook een bij het Schildmeer.
De eerste zonnebrandpaal is onthuld. Er staat er ook een bij het Schildmeer.

Zonnebrandpaal geplaatst bij Schildmeer

Algemeen

STEENDAM - Bij het Schildmeer is door de gemeente Midden-Groningen een zonnebrandpaal geplaatst. Recreanten kunnen hier gratis zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 krijgen om zich hiermee in te smeren. 

De paal is een van in totaal vier zonnebrandpalen die door de gemeente geplaatst zijn op recreatieplekken. Ook bij het Zuidlaardermeer, Botjes Zwembaai en voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand staat tot en met september zo’n paal. Hiervoor werkt de gemeente samen met het bedrijf Smeerkees.

Met het initiatief wordt benadrukt dat het insmeren met zonnebrandcrème erg belangrijk is om het gevaar van huidkanker terug te dringen. Het aantal mensen met deze ziekte is in de afgelopen tien jaar in Nederland verdubbeld. 

Wethouder Evert Offereins heeft de eerste zonnebrandpaal maandag offcieel onthuld voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. ,,We genieten allemaal graag van mooi weer en dan zijn we veel buiten. Zeker in de buurt van water verbrandt je huid extra snel. Op den duur kan te veel UV-straling tot huidkanker leiden. Met deze zonnebrandpalen op drukke locaties werken we aan preventie en bewustwording.’’