Met een handdruk wordt de weg officieel heropend. Namens Eemsdelta gebeurt dat door wethouder Jan Menninga (links).
Met een handdruk wordt de weg officieel heropend. Namens Eemsdelta gebeurt dat door wethouder Jan Menninga (links).

Weg Carel Coenraadpolder hersteld

Algemeen

OLDAMBT - Het herstel van de weg in de Carel Coenraadpolder is officieel afgerond. De verbinding is eerder deze week officieel heropend.

Het wegherstel was nodig in verband met de kleitransporten naar de Brede Groene Dijk in het voorjaar van 2022. Door het vele verkeer van ongeveer 70 vrachtwagens per dag naar de Dollarddijk raakte de weg zwaar beschadigd. De gemeenten Eemsdelta en Oldambt hebben de handen ineengeslagen voor het herstel. Na de bouwvakantie zijn zij direct aan de slag gegaan met een duurzame en innovatieve methode om de weg te vernieuwen.

,,In plaats van terug te keren naar de oude situatie, hebben de gemeenten voor een innovatieve methode gekozen: reconstructie met cementbitumenstabilisatie’’, aldus wethouder Jan Menninga van Eemsdelta. ,,Door te kiezen voor deze speciale methode, waarbij cement en bitumen worden gebruikt om de weg te versterken, verlengen we de levensduur van de weg aanzienlijk. Dat is ook uit milieuoogpunt het beste.’’

Ook wethouder Jurrie Nieboer van Oldambt heeft een goed gevoel overgehouden aan het samenwerkingsproject. ,,Ik ben blij dat zoveel partijen elkaar hebben gevonden in het herstel van deze polderweg. Samen met de restauratie van het ‘gele dijkgat’ is dit stuk polder weer compleet voor de weggebruikers en kunnen de toeristen weer van het prachtige gebied genieten.” 

Aannemer Boskalis Nederland BV heeft het herstel uitgevoerd. De kosten worden gedragen door de provincie, het waterschap, Rijkswaterstaat, EcoShape en de gemeenten Eemsdelta en Oldambt.