Afbeelding

Siddeburen gaat onderuit

Sport

ZEERIJP - Siddeburen miste zaterdag in de uitwedstrijd tegen De Fivel drie bepalende spelers en koos voor een ietwat afwachtende speelwijze. Toch gingen de bezoekers onderuit.

De Fivel was de bovenliggende ploeg, maar wist aanvankelijk de kansen niet te benutten.. Daarentegen was Siddeburen met een paar gevaarlijke counters wel dichtbij de 0-1. Halverwege de eerste helft was het toch De Fivel dat middels een goed ingekopte corner de verdediging van Siddeburen wist te verrassen.

Na de pauze kwam De Fivel fel uit de startblokken en moest Siddeburen alle zeilen bijzetten, maar kwam het wel terug in de wedstrijd. Rick Schutter werd op de rand van het 16 meter-gebied onreglementair gestuit. Schutter nam zelf de vrije trap en zag hoe Wesley Hartman uit de rebound raak schoot. Met nog een kleine 20 minuten te gaan gloorde er hoop op een kleine stunt, maar de druk van De Fivel werd ook steeds groter. Na ongelukkig uitverdedigen werd het 2-1 en begonnen de krachten langzaam weg te vloeien. Dat de 3-1 nog werd gescoord was alleen goed voor de statistieken.

Zaterdag kan Siddeburen opnieuw proberen punten te pakken, thuis tegen Ezinge.