Afbeelding

Remise helpt Holwierde niet echt

GRIJPSKERK - In Grijpskerk heeft Holwierde zaterdagmiddag een 2-0 voorsprong onnodig uit handen gegeven. In de slotminuten wisten de gasten de schade nog te beperken door met 3-3 toch nog een punt te pakken.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na een kwartier op voorsprong. Justin Stilton leverde een goede voorzet af waarna Thijs Stoppels de bal tegen het nylon deponeerde. Na ruim een half uur spelen verdubbelde de ploeg van trainer Eddy Tuik de voorsprong. Op aangeven van Mike Kraan maakte Christian van der Broek er 0-2 van en leek er voor Holwierde geen vuiltje aan de lucht. Drie minuten later echter glipte Grijpskerk spits Jelle Schoenmaker tussen de Holwierde verdedigers door en hij liet doelman Albert van der Laan kansloos.

Na de thee leek Holwierde het duel redelijk onder controle te hebben, maar na een uur spelen ging het toch mis. Na onnodig balverlies profiteerde Grijpskerk en schoten de gastheren de 2-2 binnen. Nog geen twee minuten later was er een vrije trap voor de thuisploeg die door een Holwierde-verdediger nog van richting werd veranderd waardoor keeper Van der Laan kansloos was en Holwierde de wedstrijd uit handen zag glippen. Ze bleven echter geloven in een beter resultaat en kregen nog wat kansjes. Toch duurde het tot minuut negentig voordat de gelijkmaker viel. Uit een door Thijs Sonneveld genomen vrije bal kopte Peter Bouwsema de 3-3 binnen. Met het ene punt schieten de Katmisbewoners niet veel op want naaste concurrenten Aduard 2000 en Noordwolde wonnen beide hun wedstrijd en dus is Holwierde nog niet uit de gevarenzone.