De aanvoerder van Helpman schermt de bal af voor Holwierder Tim Visscher.

Duidelijke nederlagen voor Holwierde, Omlandia en Poolster

HOLWIERDE - Holwierde heeft zaterdag op eigen veld met 1-3 verloren van Helpman en zal uit een ander vaatje moeten tappen om nacompetitie voor klassebehoud te voorkomen. Bij Omlandia ontbrak het heilige vuur en kon men een vroeg opgelopen 0-2 achterstand niet meer teniet doen. Poolster kon uit tegen Mamio lang de brilstand op het scorebord houden, maar in de slotfase sloeg de thuisploeg toe: 2-0.

In Holwierde leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Verdedigend stond het goed en Thijs Sonneveld leek zijn ploeg op voorsprong te hebben gezet, maar dat bleek uit buitenspelpositie te zijn. Na de doelwisseling was het Robbie ten Hove die de doelpaal trof, maar kort daarna zorgde Christian van der Broek na een hoekschop koppend voor de 1-0. Enkele kansen om de voorsprong te verdubbelen werden door Holwierde niet benut en daarmee gaven ze de bezoekers de gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Met nog twintig minuten te gaan viel de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd werd uit een hoekschop de 1-2 binnen gekopt. In de extra tijd viel ook nog de 1-3. Om nacompetitie te ontlopen moet Holwierde in de resterende drie wedstrijden vier punten goedmaken op Zuidlaren dat op papier een aanzienlijk zwaarder programma heeft dan de Katmisbewoners. Maar dat is theorie. De praktijk is vaak weerbarstiger. Zaterdag moet Holwierde als eerste uit naar Groen Geel dat in de middenmoot bivakkeert. Daarna wachten Stadspark en Glimmen.

Omlandia

Het duel tussen de middenmoters in 3C, Omlandia en HFC 15, eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers uit Hoogkerk. In de eerste minuut miste Jeremy van Coevorden een mooie kans, maar daarna brak een zwakke fase van de thuisclub aan en kwamen de gasten al snel op een 0-2 voorsprong. Bij het tweede doelpunt leek er sprake te zijn van buitenspel van de speler die de voorzet gaf, maar de arbiter van dienst vond van niet. De rest van de wedstrijd was HFC op alle fronten de betere ploeg en Omlandia kon de opponent geen pijn doen.

Na de wisseling van helft probeerden ze het nog wel door overal één op één te gaan spelen, maar het heilige vuur ontbrak. Omlandia kreeg geen kansen meer. De tegenstander wel, maar die werden niet in doelpunten omgezet. Het enige wat Omlandia aan het duel overhield, waren twee rode kaarten. Eén voor Jan Oosterbeek (twee keer geel) en één voor trainer Simon Schuil vanwege commentaar op de arbitrage. ,,Oliedom”, aldus de oefenmeester uit Ten Boer.

Poolster

Poolster hield met een wat ander strijdplan de stand lang op 0-0 in de uitwedstrijd tegen Mamio. Dat mede door een aantal reddingen van doelman Simon Dijkman. Kleine kansen voor Jesse Smit en Johan de Groot leverden geen resultaat op. Pas in de slotfase, de minuten 78 en 87, moesten twee tegentreffers worden geïncasseerd. Op de ranglijst werd Poolster gepasseerd door Mamio, DVC en Lycurgus, maar het verschil tussen Poolster als nummer acht en Lycurgus op de vierde plek is maar één punt.