Afbeelding

NEC Delfzijl grijpt strohalm

ASSEN - Door de uitwedstrijd tegen Achilles 1894 met 2-4 te winnen heeft NEC Delfzijl zaterdagmiddag een laatste strohalm gegrepen om degradatie naar de derde klasse te voorkomen.

,,Ik heb genoten van de geweldige inzet van de mannen”, liet teammanager Antoon Velis na afloop weten. NEC vertrok met twaalf man, dus met maar één speler op de reservebank en die moest ook invallen omdat Christian Lambeck vlak voor rust door een knieblessure niet verder kon.

De eerste helft ging het gelijk op. Quirijn Boelens trof de binnenkant van de paal en Bram Mulder kon, alleen voor de keeper, ook niet scoren. Op slag van rust was er een overtreding binnen de zestien op de solerende Mulder en vanaf elf meter schoot Dion Zimmerman raak. Met een verdekt schot bracht Nino Tualena zijn ploeg op 0-2, maar een paar minuten later was er de aansluitingstreffer. Bram Mulder scoorde de 1-3, maar drie minuten later was het alweer 2-3. Opnieuw Bram Mulder maakte aan alle twijfel een einde met de 2-4.

De komende weken treft hekkensluiter NEC de nummers elf, twaalf en dertien van de ranglijst en moet klassebehoud veiliggesteld worden.