Afbeelding

Nederlaag Wagenborger Boys

ZANDEWEER - In Zandeweer heeft Wagenborger Boys zaterdag met 7-1 verloren van ZEC dat nog in de strijd is voor de nacompetitie. Oldambtster Boys zag het bezoekende Veelerveen met 0-8 winnen en kampioen worden.

Wagenborger Boys speelde, ondanks de afwezigheid van vier spelers waaronder de keeper, een verdienstelijk eerste helft. Daarin scoorde Bert Nijdam de 0-1. Daarna konden de boys al vrij vlot op 0-2 komen, maar het ontbreekt de ploeg het gehele seizoen al aan ‘killersinstinct’. Een wedstrijd op slot gooien lukt gewoon niet. ZEC kwam langszij door een corner die ongehinderd ingekopt kon worden. Vlak voor rust viel de 2-1 voor ZEC. Na de pauze waren er opnieuw enorme kansen voor Wagenborger Boys om langszij te komen, maar ook dat was aan de gasten niet besteed. Daarna kwam ZEC al snel op 3-1 door slecht uitverdedigen en was de wedstrijd in feite gespeeld. De energie was op bij de boys en ZEC kon in de laatste fase van de wedstrijd uitlopen naar 7-1. Sander Levinga, veldspeler in het tweede van Wagenborger Boys, keepte een verdienstelijke wedstrijd met een aantal goede reddingen.

VVS Oostwold

VVS Oostwold speelde thuis met 3-3 gelijk tegen ZNC en kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door treffers van Gerjan Drenth en Jeroen Brul. ZNC kwam echter terug door twee keer een strafschop te benutten en uit een hoekschop koppend te scoren. Leon Boer bepaalde, ook vanaf elf meter, de uitslag op 3-3.

Oldambtster Boys zag Veelerveen met 0-8 winnen om vervolgens spoorslags huiswaarts te keren om het kampioenschap van 5C te vieren.