Dennis Loer in grondgevecht met Lopster Max Makken.

Omlandia wint verrassend bij Loppersum; Holwierde gelijk

Sport

LOPPERSUM - Omlandia heeft zaterdag verrast door het uitduel tegen SC Loppersun te winnen. Het werd 1-3. In de strijd om nacompetitie te ontlopen speelde Holwierde met 3-3 gelijk tegen Groen Geel.

De Ten Boersters hadden in november al op gelukkige wijze gewonnen van SC Loppersum  en dat kunststukje herhaalden ze zaterdag. Omlandia miste twee handen vol selectiespelers en onder anderen Dennis Loer (39) en assistent-trainer René Hovenkamp (41), die beiden dit seizoen nauwelijks een wedstrijd hadden gespeeld, moesten de startende elf completeren. De reservebank werd bezet door drie spelers van JO 17 die al een wedstrijd hadden gespeeld.  Omlandia-trainer Simon Schuil moest vanwege een schorsing als toeschouwer fungeren en Daniël Venhuizen, trainer van Omlandia 2, deed de coaching.

Het eerste half uur van de wedstrijd kende geen hoogtepunten. Echte kansen werden niet gecreëerd. Het laatste kwartier voor de thee was er meer te beleven. Omlandia-doelman Devon Harmsma moest twee keer reddend optreden, Omlandia’s beste man, Jeremy van Coevorden, zag een diagonaal schot via de binnenkant van de paal in handen van de Lopster doelman belandden en even later werd een schot van dezelfde speler door dezelfde keeper knap gestopt.

Op slag van rust was het wel raak voor de gasten. Jeroen Dijkhuizen schoot vanaf zo’n dertig meter de bal via de binnenkant van de paal binnen voor de 0-1.

Direct na de doelwisseling was er een overtreding binnen de beruchte lijnen op Jacob Havinga waarop arbiter Rolf van der Molen uit Gerkesklooster gedecideerd naar de elfmeterstip wees. Vanaf die plek schoot Rik Buikema de 1-1 binnen.

Na ruim een uur spelen kwamen de gasten opnieuw op voorsprong. Na een aanval over links kon de geheel vrijstaande Robbert Veldman de 1-2 binnen schieten. Loppersum wisselde aanvallend en kreeg daardoor nog een kans voor Thom Wildeman die een schot van afstand door doelman Hansma gestopt zag. Er kwam ruimte voor Omlandia en in de slotfase profiteerde Van Coevorden daarvan door goed door te lopen op een verre uittrap van zijn doelman. Hij kreeg de bal mee uit de kluts met doelman Datema, waarna het simpel 1-3 werd.

Holwierde

In de strijd om nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen moest Holwierde genoegen nemen met één punt tegen Groen Geel. Het kwam door een benutte strafschop van Thijs Sonneveld op 0-1, maar moest kort daarop, na een overtreding van Peter Bouwsema, eveneens uit een penalty de 1-1 incasseren. Door een onderschepping op het middenveld werd het vervolgens ook nog 2-1. Nog voor de rust was het Jerrely Torbed die, weggestuurd door Tim Vischer, de stand weer gelijk trok.

Na de rust kwam Holwierde op voorsprong dankzij een solerende Robbie ten Hove, maar na een afgeslagen hoekschop bepaalde Groen Geel door een fraaie omhaal de eindstand op 3-3.

In de wedstrijden tegen het al gedegradeerde Stadspark en voorlaatste Glimmen moet Holwierde een achterstand van drie punten op Zuidlaren goedmaken.