Afbeelding

Verlies Poolster en Appingedam

Sport

SPIJK - Poolster heeft zaterdag in eigen huis van laagvlieger Amicitia VMC verloren. Het werd 1-2. DVC Appingedam onderging hetzelfde lot. Het verloor het uitduel tegen ONR met ruime cijfers. Het werd 5-1.

Poolster zit de laatste weken niet in zijn beste fase en dat was zaterdagmiddag tegen degradatiekandidaat Amicitia VMC niet anders. Het lukte Poolster amper om gevaarlijk te worden, al kwamen de gastheren door een goal van Marco Dijkstra in de veertiende minuut nog wel op 1-0.

De gelijkmaker kregen de Spieksters vervolgens wat knullig om de oren. Een klutsbal verdween pardoes in het doel. Kort na rust werd het ook nog 1-2 uit een soortgelijke situatie. Pogingen van Poolster om nog iets aan de stand te veranderen, liepen op niets uit. ,,We hebben een lange periode zonder nederlaag gehad, maar de laatste weken is het duidelijk minder. We hebben onze doelstelling, handhaving, gehaald en dat maakt het toch een goed seizoen”, stelt trainer Jeroen de Groot.

DVC kon in Roden tegen ONR geen potten breken. Er ging veel fout in de opbouw en in het eerste bedrijf kwam de ploeg uit Appingedam niet verder dan een schot van Bas Groenewold op de paal en een inzet van Devante de Windt net naast. Lange ballen van ONR vielen mooi tussen de linies waardoor de gastheren na de eerste helft al met 3-0 voor stonden. Na kansen voor opnieuw Devante de Windt en nog een schot op de doellat bracht Julian Herder de 3-1 op het scorebord. Uit een discutabele vrije trap werd het 4-1 en de 5-1 maakte het plaatje compleet. 

Zaterdag treedt DVC Appingedam thuis aan tegen Poolster.