Brend Hansen is voor NEC Delfzijl in duel met een tegenstander.

NEC Delfzijl en GEO sluiten af met nederlaag, TEO met winst

DELFZIJL - Op eigen veld heeft NEC Delfzijl de laatste wedstrijd in de tweede klasse zaterdag met 0-3 verloren van SV Oosterwolde. De Havenkanters speelden een groot deel van de wedstrijd met tien man. TEO sloot het seizoen goed af met een 0-2 zege in en tegen Eenrum. GEO bood met een mix van eerste en derde elftalspelers goed tegenstand aan Corenos en verloor nipt.

Hoewel er niet meer op het spel stond, speelde NEC op het eigen Sportpark Centrum in Delfzijl een prima eerste helft tegen het bezoekende SV Oosterwolde. Een tegenstander die nerveus oogde. Voor de gasten was er nog wel wat te winnen, want bij een slecht resultaat konden ze nog veroordeeld worden tot nacompetitie voor klassebehoud. Een bovenliggend NEC kon het overwicht echter niet uitdrukken in grote kansen of doelpunten.

In het tweede bedrijf ging het aanzienlijk minder met de thuisploeg die het goede spel van voor de rust in de kleedkamer had achtergelaten. Wel stuitte Dion Zimmerman nog in een één op één situatie op de Oosterwolder doelman en Niels Boerema profiteerde niet van de rebound. Direct in de omschakeling counterden de bezoekers naar de 0-1.

Na een uur spelen werd Edwin Hodzic ingebracht, maar die mocht vijf minuten later alweer met een rode kaart op zak de kleedkamer opzoeken. De arbiter van dienst was overigens kwistig met de kaarten, waarvan hij er twee handen vol uitdeelde, terwijl het duel toch sportief verliep. In dat verband was er een curieus moment toen Brend Hansen en een tegenstander met de hoofden tegen elkaar botsten. Het spel werd stilgelegd en omdat het vlak voor de dug-out gebeurde ging trainer Fred Hansen met de verzorger mee om naar zijn speler, tevens zoon, te kijken. Hij werd daarvoor door een gestresste leidsman direct op een gele kaart getrakteerd. Toen Hansen zijn verbazing daarover uitte, volgde een tweede kaart, die dus verkleurde naar rood. ,,Heel bijzonder. Dit heb ik in mijn toch lange trainersloopbaan nog nooit meegemaakt”, aldus de oefenmeester. In de slotfase scoorden de bezoekers nog twee keer en speelden zich daarmee veilig.

GEO

GEO, dat het hele seizoen werd geplaagd door blessures maar toch nog op de zesde plek eindigde, moest het zaterdag in de uitwedstrijd tegen Corenos doen met zes spelers van het eerste en acht van het derde elftal. Daaronder een aantal vijftigers en veertigers. Tegen een natuurlijk veel beter Corenos was het zaak om geen pak slaag te krijgen, maar het liep toch anders. Door een doelpunt van Bart van der Tuuk kwamen de bezoekers op 0-1 en nadat Corenos gelijk had gemaakt werd het op slag van rust 1-2 door dezelfde Van der Tuuk. Direct na de doelwisseling werd het 2-2 en in de slotfase moesten de bezoekers toch nog de 3-2 incasseren.

TEO

TEO boekte zaterdag eindelijk weer een zege en won met 0-2 in en tegen Eenrum. Doelpuntenmaker was Emiel Kruger, voor wie het tevens zijn laatste wedstrijd was. De veel scorende spits van 31 jaar kampt vaak met blessures en houdt het voor gezien.