Rainier Bakker zet namens FC LEO de achtervolging in op Johan de Groot.

Poolster boekt zege op FC LEO; VVS Oostwold wint in Erica

SPIJK - Poolster had afgelopen zaterdag weinig moeite met het bezoekende FC LEO. VVS Oostwold won het verplichte nummertje in en tegen Erica. Het werd een duidelijke 1-7 zege.

Poolster kon zaterdag vrijuit spelen, terwijl FC LEO moest vechten tegen rechtstreekse degradatie. Het krachtsverschil was voor de ploeg uit Leens echter te groot en de gasten verloren dan ook met 5-2. Omdat concurrent OKVC ook verloor, mag LEO toch nog nacompetitie spelen voor klassebehoud.

Voorlaatste

Het uitgangspunt voor FC LEO was duidelijk. Als voorlaatste op de ranglijst van 4C, met één punt voorsprong op hekkensluiter OKVC, moest er gewonnen worden om er zeker van te zijn niet rechtstreeks te degraderen. Bij elke andere uitslag was de ploeg afhankelijk van de uitslag OKVC tegen Amicitia VMC. Voor Poolster stond er niets meer op het spel.

Trainer Jeroen de Groot had ervoor gekozen om enkele spelers op ander plekken uit te proberen en op de reservebank zaten JO 17 keeper Doan Bos, die het laatste half uur in zou vallen, en Kevin Bijlsma die het hele seizoen node gemist werd. Hij zou toch nog het laatste kwartier van het seizoen meedoen.

Al snel na aanvang van het duel bleek dat Poolster de bovenliggende partij was en dat resulteerde al na acht minuten in de openingstreffer na een afstandsschot van Robbert Kok. Rond de twintigste minuut was het Jesse Smit die met een prachtige treffer de score verdubbelde. Op het half uur dook Robin Uilhoorn alleen op voor de LEO-keeper en schoof hij de 3-0 binnen. Vlak voor rust was er een hoekschop voor Poolster waaruit de bal voor de voeten viel van Tom Dijkman, die er 4-0 van maakte.

Laconiek

Laconiek uitverdedigen van de Poolster defensie gaf Abienezer Araya de gelegenheid om nog voor de thee voor de Leensters te scoren. Zo werd de rust bereikt met de stand 4-1.

Na de pauze kwam FC LEO wat meer aan voetballen toe, mede omdat Poolster het wel geloofde en anderen ook nog wat speelminuten liet maken. Met nog twintig minuten te gaan maakte Remco van der Klei er met een lobje nog 4-2 van en het slotakkoord was vijf minuten later voor Jesse Smit die er 5-2 van maakte, waarna de wedstrijd als een nachtkaars uitdoofde.

VVS Oostwold

In Erica won VVS Oostwold met ruime cijfers z’n wedstrijd tegen de rode lantaarn-drager voor wie het de laatste wedstrijd was in de standaardklasse. Het werd uiteindelijk 1-7, maar de overwinning van de ploeg uit Oostwold had ook wel in de dubbele cijfers kunnen eindigen.

Het was een wedstrijd waarin er niets meer op het spel stond, bovendien was het mooi weer en nam de thuisploeg afscheid van een viertal spelers. Daarom werd besloten om slechts twee keer 35 minuten te spelen. Voor VVS scoorden René Dijksterhuis (2x), Thijs Boer (2x) en Jeroen Brul, Leon Boer en Sander Dijkstra elk één keer. Erica mocht nog een eretreffer maken.

VVS Oostwold sloot hiermee het seizoen af op een keurige vijfde plek.