Afbeelding

Goede uitgangspositie MOVV na 1-4 zege op SPW

STADSKANAAL - MOVV heeft de eerste wedstrijd van de nacompetitie zondag gewonnen. Uit tegen SPW uit Stadskanaal werd het 1-4. Daarmee is promotie naar de derde klasse heel dichtbij voor de ploeg van trainer Peter Ernst.

De Midwolders kenden een prima start van het duel met een drietal kansen en kwamen al na dertien minuten op voorsprong door een treffer van Jordi Blaauw op aangeven van Nick Wiegman. Daarna lieten de bezoekers het wat afweten. Ze werden slordig en de duels werden niet aangegaan.

SPW gooide het over de fysieke boeg en MOVV doelman Mark Mulder moest een paar keer handelend optreden. Hij verbaasde vriend en vijand onder andere met een onwaarschijnlijke superredding.

In de rust werd de organisatie weer wat neergezet en daarna ging het snel. In minuut 48 was het Nick Wiegman die de 0-2 scoorde, een minuut later gevolgd door Aäron Sportel die vanaf de elfmeterstip voor de 0-3 zorgde.

Nog voor het uur was het opnieuw Jordi Blauw die voor de 0-4 tekende en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Met nog ruim een kwartier te gaan wist de thuisploeg toch nog een tegentreffer te scoren.

Met deze zege heeft MOVV zichzelf in een goede uitgangspositie gebracht voor komende zondag als SPW naar Midwolda komt. Als spelers de opgave niet te licht opvatten, kunnen ze scheidend trainer Peter Ernst een mooi afscheidscadeau meegeven.