Afbeelding

SGV in verlenging uitgeschakeld

Sport

ASSEN - SGV heeft  zaterdag in de absolute slotfase de deksel op de neus gekregen bij FC Assen. In de verlening moest de mannen uit Schildwolde het afleggen tegen de Drenten. Het werd 5-2.

Het eerste kwartier lag het tempo enorm hoog en was het duidelijk dat de gastheren een vroege voorsprong wilden forceren. Na deze openingsfase kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kon ook SGV steeds meer aan voetballen toekomen, maar er werd met 0-0 gerust.

Niet lang na de doelwisseling ging het mis voor SGV. Jasper Boonstra gleed uit en daarvan kon Assen profiteren voor de 1-0. Na een uur spelen hield keeper Marijn Jager zijn team in de wedstrijd met een cruciale redding. Nog geen twee minuten later liet Jelte Bos de gelijkmaker aantekenen na goed voorbereidend werk van Luca van Loenen.

De thuisploeg had veel overtredingen nodig om de Schildwolders in bedwang te houden. Zo ook rond de 70e minuut. De vrije bal als gevolg van een overtreding werd door Jos Hoeksema hoog in de doelmond gebracht en door het lichte toucheren van één van de FC Assen spelers gepromoveerd tot doelpunt: 1-2.

Met nog een kwartier te gaan, stond SGV al met één been in de finale maar FC Assen legde zich daar niet bij neer. In de toegekende extra tijd van maar liefst 9 minuten viel uit het niks de gelijkmaker en volgde een verlenging. Daarin ging het compleet mis voor SGV. Centrale verdediger Jesse Roelfsema moest zich laten vervangen en FC Assen sloeg direct toe. Met een bal dwars door het centrum werd het 3-2. SGV moest risico’s nemen en Assen counterde naar een geflatteerde 5-2.