Hardlopers onderweg voor hun rondje in en rond Loppersum (foto's Gert-Jan Maneschijn).
Hardlopers onderweg voor hun rondje in en rond Loppersum (foto's Gert-Jan Maneschijn).

Gerard Vos en Christien Koning winnen vijftiende Lopster Torenloop

Sport

LOPPERSUM - Onder prima weersomstandigheden is zaterdag de vijftiende Lopster Torenloop, onderdeel van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, gehouden. De winst ging naar Gerard Vos uit Appingedam en Christien Koning uit Groningen.

Onder de Lopster toren werd het eerste startschot gegeven voor de kidsrun. Ruim 50 jeugdige lopers begonnen met veel enthousiasme en inzet aan hun Lopster Torenloop. Op de drie snelste lopers van iedere categorie stond een fraaie beker te wachten. Deze winnaars waren: Groep 1-2 Jongens: 1. Ivar Kuijer; 2. Naud Hefting en 3. Tom Halma. Groep 1-2 Meisjes: 1. Isabel Pfarrer; 2. Tess van der Beek en 3. Anouk Marinus. Groep 3-4-5 Jongens: 1. Ruben Balkema; 2. Davey van der Beek en 3. Jonne Slagter. Groep 3-4-5 Meisjes: 1. Ylva Haak; 2. Sara Lubani en 3. Willemijn Veldman. Groep 6-7-8 Jongens: 1. Sem Slagter; 2. Jesse Balkema en 3. David Visser. Groep 6-7-8 Meisjes: 1. Anneloes Veldman; 2. Carlijn Doff en 3. Tess Dammer.

 NulpuntNul-estafette

Een ander onderdeel was de NulpuntNul-estafette. Teams van Aristo Promotions, de lokale feest-dj’s, de organiserende MFAC Loppersum, een voormalige klas van de Lagere School met de Bijbel en De Wereldwinkel renden met een bierpul met daarin een alcoholvrij drankje om de Lopster toren. De bedoeling was om met een zo vol mogelijke bierpul over de finish op het Marktplein te komen. Na een zorgvuldige meting ging de wisselbokaal naar Aristo Promotions.

150 deelnemers

De Torenloop zelf telde 150 deelnemers op de 5 en 10 kilometer. Op de langste afstand bij de mannen was Gerard Vos uit Appingedam de snelste. Met een tijd van 34.31 minuten was hij de enige die de 10 kilometer binnen de 35 minuten wist te volbrengen. Demian Zijlstra uit Leermens (35.59) werd tweede, voor Niels Wieringa uit Ten Boer (36.26). Gerben Vermij uit Leens kwam vier tellen later over de streep en greep dus naast een podiumplaats. 

Bij de vrouwen bleek al gauw dat Christien Koning uit Groningen zich prima op haar gemak voelde in en rondom Loppersum. Onder aanmoediging van het publiek, en de klanken van de Lopster Streetband LOS, kwam zij na 43.36 minuten over de streep en daarmee was zij de snelste vrouw. Het zilver was voor Delfzijlster Femke Veldman (46.57) en het brons was voor de Lopster atlete Elise Kool. (47.45).

Trimloop

Naast de wedstrijdloop werd er ook een trimloop van 5 kilometer verlopen. Snelste man was Martijn van Haaren uit Groningen in 16.29. Finn van Pijkeren uit Middelstum werd in 16.58 minuten tweede. De snelste vrouw kwam ook uit Groningen: Eline Nijmeijer in 20.20.

Alle uitslagen zijn terug te vinden via www.uitslagen.nl.

Afbeelding