Doelpuntenmakers Shaimo Hooi (NEC) en Robbert Kok (Poolster) zijn met elkaar in duel.

NEC Delfzijl ontdoet zich pas in laatste half uur van Poolster

Sport

DELFZIJL - Op het Sportpark Centrum in Delfzijl heeft NEC Delfzijl gemeentegenoot Poolster met 6-1 verslagen. Maar dat betekende niet dat de ploeg van trainer Jeroen de Groot werd weggespeeld. Integendeel: tot een half uur voor het einde stond het nog 1-1 en was er, zeker in de eerste helft, sprake van een redelijk evenwicht. Nadat de 2-1 viel was het potje energie, door de inzet in de eerste helft van de Spieksters, leeg.

NEC Delfzijl en Poolster zijn voor de voorronde ingedeeld bij vijfdeklassers VVS Oostwold en ZEC. Het ligt dus in de rede dat de winnaar van dit duel ook poulewinnaar zal worden.

Poolster, met Kevin Bijlsma na een voor hem verloren seizoen weer in de gelederen, startte in een 4-3-3-formatie en de thuisploeg werd verrast door het hoog op druk zetten van de gasten, waar ze maar moeizaam onderuit konden komen. Het duurde dan ook een klein half uur voordat NEC op voorsprong kwam nadat een voorzet door Robin Uilhoorn ongelukkig achter eigen doelman Marcel Werkman werd gewerkt. Werkman verdedigde in de eerste helft het Poolster-doel omdat eerste doelman Simon Dijkman voorlopig niet beschikbaar is. Samen met de jeugdige Daan Bos moet hij concurreren voor een plaatsje onder de lat bij de hoofdmacht van de Spieksters.

Wonderschoon doelpunt

Kort voor rust zorgde Robbert Kok met een wonderschoon doelpunt, een dropkick vanaf de eigen helft, voor de gelijkmaker. Nu rust kreeg NEC meer vat op de wedstrijd mede omdat trainer Roy Kamps Dani Schuyl het veld had ingestuurd en rond het uur was het Brend Hansen die met een volley vanaf zo’n twintig meter achter doelman Daan Bos, die na de rust het Poolster-doel verdedigde, de 2-1 binnen schoot. De jonge doelman kon zich in het tweede bedrijf onderscheiden met een paar goede reddingen. Vlot na de 2-1 kon Dion Zimmerman, na een overtreding van Mark Lijnema, vanaf elf meter voor de 3-1 zorgen. Daarna zorgde de jeugdige Shaimo Hooi voor de 4-1, Dion Zimmerman voor de 5-1 en de eveneens piepjonge Abdi Ege na een mooie combinatie met Shaimo Hooi voor de uiteindelijk enigszins einduitslag van 6-1.

Poolster-trainer Jeroen de Groot vond de uiteindelijke uitslag wat geflatteerd. “Ik ben tevreden over wat ze in het eerste uur van de wedstrijd hebben laten zien, maar na de derde tegentreffer was de pijp leeg.”Poolster ontvangt komende zaterdag op het eigen Sportpark Oldencate VVS Oostwold, terwijl NEC Delfzijl in Zandeweer op bezoek gaat bij ZEC.