Kevin Reiffers houdt namens Meedhuizen drie Lopsters bezig.

Meedhuizen verrast met remise; nederlaag voor Holwierde

MEEDHUIZEN - Wie had verwacht dat SC Loppersum zaterdag op eigen veld wel over het twee klassen lager spelende Meedhuizen heen zou walsen, kwam bedrogen uit. De Meedhuizers dachten daar namelijk anders over en dwongen een gelijkspel af. Holwierde trof in de uitwedstrijd tegen Onstwedder Boys een lastige tegenstander en verloor met 3-0.

Vijfdeklasser Meedhuizen, dat weer kon beschikken over de vrijwel complete selectie, kwam goed uit de startblokken tegen derdeklasser SC Loppersum, waarvan gezegd met worden dat het grote delen van de wedstrijd niet het gebruikelijke niveau haalde. Al na tien minuten kwam de formatie van trainer Elle Smit op voorsprong toen Immanuel Noordhof naar binnen kapte en voortreffelijk de 0-1 binnen schoot. De voorsprong duurde echter niet lang, want kot na de openingstreffer kopte Olaf Sleurink uit een hoekschop de gelijkmaker voor de gastheren binnen. Tot de rust wist Meedhuizen stand te houden, al was vlak voor de thee te zien dat bij hen de conditie zijn tol eiste. Er werd in de rust echter niet gewisseld.

Afjagen

Tien minuten na de hervatting was het de op links goed afjagende Kevin Reiffers die de bal veroverde en vervolgens de 1-2 binnen schoot, waarbij de Lopster keeper Peter Paul Datema er niet goed uitzag. Aan de kant van Meedhuizen werden enkele jonge spelers vanwege het risico op blessures gewisseld. De bezoekers leken de 1-2 over de streep te trekken, maar hun spel werd er niet beter op. Doelman Mickeal Bos werd gedwongen om een goed genomen vrije bal uit de rechter bovenhoek te ranselen, maar in de slotfase viel toch nog de 2-2 toen uit een klutssituatie de bal voor Lopster Tim Maneschijn kwam die dankbaar binnen schoot. Meedhuizen ging ondanks de late tegentreffer wel met een onverwachte remise en de complimenten van de gastheren naar huis.

Holwierde

Holwierde speelde zaterdag de tweede bekerwedstrijd uit tegen Onstwedder Boys, vorig jaar als vijfde geëindigd in de vierde klasse D. De ‘Boys’ leken dus wel een geduchte tegenstander. Dat bleek ook gedurende het duel. De thuisploeg speelde in een 4-4-2-opstelling en was erg fysiek ingesteld. Holwierde kwam nauwelijks aan voetballen toe. Verdedigend ging het, vooral het eerste uur, nog wel maar in aanvallende zin werd weinig tot niets gecreëerd. De tegenstander zat er steeds fel op en ging af en toe zelfs over het randje. Een situatie waar de arbiter van dienst niet tegen op trad en dat was dus in het nadeel van Holwierde.

Strafschop

Het overwicht van Onstwedder Boys kwam pas in het laatste half uur in doelpunten tot uitdrukking. Uit een hoekschop werd bij de tweede paal de 1-0 binnengekopt en de 2-0 viel uit een strafschop. Christiaan van der Broek beschermde zichzelf met de handen, daar knalde de bal tegenaan en de arbiter zag daarin en strafschop. Na een redding door Holwierde-doelman Jasper Keizer werd de bal uit de rebound hard ingeschoten. In minuut 90 viel ook nog de 3-0.