Afbeelding

TEO nog niet klaar; beleving ontbreekt bij Siddeburen

WARFFUM - TEO kende een minimale voorbereiding en heeft zaterdag de openingswedstrijd van de competitie in en tegen Warffum met 5-0 verloren. Bij Siddeburen had het vooral met een verkeerde instelling te maken dat in Finsterwolde met 4-1 werd verloren van BNC.

TEO trainer Johan Ritsema miste zaterdag voor de uitwedstrijd tegen Warffum door blessures en vakantie nog zes basisspelers en had maar twee wisselspelers op de bank, waaronder een 57-jarige. Voeg daaraan toe een minimale voorbereiding waardoor de club zich ook moest terugtrekken uit het bekertoernooi en dan kun je op te vingers natellen dat er voor de trainer nog werk aan de winkel is. Warffum was verder en stond bij rust al met 3-0 voor en scoorde daarna nog twee keer, waaronder één keer uit een strafschop.

Siddeburen trainer Peter Poort was na het eerste competitieduel teleurgesteld in de inzet van zijn ploeg. “Ik had wel zeven man kunnen wisselen”, verzuchtte hij na afloop. In de eerste helft werd een mooie kans onbenut gelaten doordat Julian Pot vruchteloos voor eigen succes ging terwijl twee medevoorwaartsen er veel beter voor stonden. In BNC troffen ze een fysiek en mentaal sterkere tegenstander. Bij een 2-0 achterstand scoorde Ruben van der Ploeg uit een strafschop de aansluitingstreffer, maar toen BNC snel daarna op 3-1 kwam was de wedstrijd gespeeld. “De instelling van een aantal spelers moet drastisch verbeteren”, aldus Poort.