Afbeelding

Gelijkspel van Meedhuizen

Sport

NIEUWE PEKELA - In Nieuwe Pekela is Meedhuizen afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Damacota goed teruggekomen van een 3-1 achterstand en wist de ploeg toch nog een remise uit het vuur te slepen. 

Meedhuizen kwam na twintig minuten op achterstand toen een Pekelder aanvaller zijn directe tegenstander op snelheid klopte en rugdekking ontbrak. Snel daarna was het Roy de Groot die uit een vrije trap vanaf een meter of 25 zijn ploeg weer op gelijke hoogte bracht. De 1-1 was ook de ruststand. 

Na de thee was Meedhuizen de beter voetballende ploeg en werd Damacota alleen nog in de omschakeling gevaarlijk. Een van richting veranderd afstandsschot liet doelman Michel Bos kansloos en snel daarna werd het ook nog 3-1. Meedhuizen moest risico’s nemen en ging met vier spitsen in de aanval. Een mislukte doeltrap van de Damacota-keeper werd door Kevin Reiffers afgestraft met de 3-2 en een goede aanval over rechts werd door Eddy da Silvan afgerond voor de gelijkmaker. Een veelbelovende aanval van Meedhuizen werd voortijdig afgevlagd vanwege buitenspel van een speler die de bal niet ontving.