Afbeelding

Winst voor Holwierde in eerste competitiewedstrijd

Sport

GRONINGEN - Holwierde heeft zaterdag in Groningen met 2-3 gewonnen van VVK. Met deze zege begint de ploeg van trainer Danny Schudde uitstekend aan de competitie, waarin het de eerste ronde vrij was. 

Holwierde was de beter voetballende ploeg terwijl VVK steviger de duels aanging. Nadat een treffer van Robbie ten Hove vanwege buitenspel was geannuleerd, kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Na balverlies op de rand van de zestien volgde een bekeken lobje over doelman Wouter Kingma. 

Na de thee kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Koen Tuil passeerde twee man en liet een voorzet los die bij de tweede paal door Arjan Paapst tot doelpunt werd gepromoveerd. 

Uit een mooie aanval over veel schijven was het Bram Geurtsen die een voorzet los liet waaruit de net ingevallen Peter Bouwsema de 1-2 binnen kon koppen. 

Holwierde leek door te trekken maar, kreeg na een handsbal binnen de beruchte lijnen een strafschop tegen. Wouter Kingma zat er nog dicht bij, maar toch werd het 2-2. 

Verre uittrap

In minuut 82 viel de winnende treffer voor de bezoekers. Een verre uittrap van doelman Kingma bereikte Bram Geurtsen die Robbie ten Hove in staat stelde om raak te schieten. 

Ten Hove moest in de slotfase nog worden vervangen nadat hij door zijn enkel was gegaan. Holwierde moet even afwachten hoe dat afloopt. Komende zaterdag staat de derby Holwierde-DVC Appingedam op het programma.