NEC’er Gillermo Slijmgaard is een tegenstander te snel af.

Herstel NEC Delfzijl, zege SGV, Omlandia door ondergrens

DELFZIJL - Op eigen veld heeft NEC Delfzijl zaterdagmiddag met 1-0 van het ervaren Groen Geel gewonnen. De ploeg herstelde zich daarmee van het ondermaats presteren van een week eerder. Omlandia toonde, uit tegen ONR, geen karakter en verloor met 3-0 terwijl SGV op eigen veld door een treffer is de slotfase de drie punten in eigen huis hield.

Na de blamage van een week eerder had NEC Delfzijl wat recht te zetten en dat deden ze op het eigen Sportpark Centrum tegen een sterk Groen Geel. De ploeg van trainer Roy Kamps speelde compact en was al in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg gaf nauwelijks ruimte weg, creëerde zelf wel wat kansen, maar wist die nog niet in doelpunten om te zetten.

Omdat hij in het eerste bedrijf een gele kaart had opgelopen en dus op scherp stond, werd verdediger Tualena in de rust uit voorzorg gewisseld. Na de doelwisseling waren er voor beide ploegen wat mogelijkheden, maar van echte kansen kon nog niet worden gesproken. Totdat Samir Ennaciri werd ingebracht. Hij is lange tijd geblesseerd geweest en had alleen nog speelminuten gemaakt in het tweede elftal. Het was juist deze speler die één kans nodig had om de wedstrijd te beslissen. Vanaf eigen helft gaf Dion Zimmerman een bal over de Groen Geel verdediging heen op Ennaciri die nog een lange weg had af te leggen naar het vijandelijke doel. Hij liet echter de verdedigers achter zich en schoof vervolgens één op één voor de keeper de 1-0 binnen. Een voorsprong die in het resterende kwartier niet meer uit handen werd gegeven. Met de complimenten van coach Kamps. Zaterdag kan geprobeerd worden de goede lijn door te trekken in het uitduel tegen The Knickerbockers.

Omlandia

In Roden stelde Omlandia zaterdag zwaar teleur en werd met 3-0 verloren van ONR. ,,Brandhout en ver door de ondergrens”, waren de woorden die na afloop het eerst bij trainer Marcel de Groot boven kwamen. ,,Nadat al in minuut twee de eerste tegentreffer viel, gingen de hoofden naar beneden. Het heeft me verbaasd dat we niet meer energie in de wedstrijd stopten, iets wat de Rodenaren wel deden. Het moet echt anders en daar zullen we het ook over hebben”, verzuchtte de oefenmeester. Vlak voor rust werd het 2-0 en in de slotfase ook nog 3-0. Zaterdag kan Omlandia thuis voor rehabilitatie gaan tegen Grijpskerk.

SGV

In het duel tussen SGV en Tynaarlo vielen de doelpunten in de eerste helft om en om. Door zelf de bal te veroveren en vervolgens vanaf de rand zestien in de verre hoek te schieten, bracht Robert Kluppel SGV op voorsprong. Door een verkeerde terugspeelbal van een SGV’er kon Tynaarlo weer op gelijke hoogte komen. Met een ‘frommelgoal’ zette Stan van de Berg de thuisploeg weer op voorsprong. Hij moest direct daarna met een pijnlijke knie uitvallen. Op slag van rust kon Drebth tussen vier toekijkende SGV’ers de 2-2 scoren.

In het tweede bedrijf waren er legio kansen voor de thuisploeg, maar het duurde tot vlak voortijd voordat Jos Hoeksema, boven iedereen uittorent, de 3-2 binnen kopte.