Afbeelding

Poolster trekt aan het langste eind tegen De Fivel

SPIJK - Poolster heeft zaterdag op eigen terrein met 1-0 gewonnen van De Fivel. Beide ploegen lieten niet hun beste voetbal lieten zien. Aan beide kanten waren er nauwelijks uitgespeelde kansen en een remise had meer recht gedaan aan de krachtsverhoudingen.

Bij De Fivel ontbrak een aantal dragende spelers en de eerste twintig minuten van het duel waren de bezoekers nog zoekende naar de juiste posities. Poolster kon daarvan profiteren door druk te zetten en dat resulteerde in minuut dertien in een treffer van de jeugdige Mark Lijnema, die de geschorste Johan de Groot in de basis verving. Via de binnenkant van de paal liet hij De Fivel-doelman Sander Steenbergen kansloos.

Daarna was De Fivel de bovenliggende partij, zonder dat het tot echt uitgespeelde kansen kwam. Het dichtst bij kwamen de oranjehemden via een afstandsschot dat maar net over de doellat ging. Daarnaast was er een serie hoekschoppen op rij met in één geval een bal die binnen leek te draaien. Het leer werd nog net van de doellijn gehaald.

In de slotfase ontstond er nog een stevig oproer. Na een overtreding op een Poolster-speler gingen verschillende spelers elkaar te lijf. De goed leidende 20-jarige scheidsrechter Bjorn Rooda beloonde dat met voor elke ploeg een gele kaart en een rode voor de Riepster Youri Buurlage, die een tegenstander bij de keel had gegrepen. De stand bleef 1-0.

Zaterdag wordt er gebekerd en zijn beide ploegen vrij.