Woldendorper Thijs (links) in duel met Teun Westerhuis.

Derby WEO-Farmsum eindigt in gelijkspel; MOVV zonder punten

WOLDENDORP - De derby WEO-Farmsum is zondag weinig sprankelend verlopen. Zelfs voor vijfde klasse begrippen was de krachtmeting onder de maat. Uiteindelijk werd het 2-2. MOVV kwam op eigen veld tegen Gieten tot driemaal toe terug van een achterstand, maar na de 3-4 was de pijp leeg bij de ploeg van trainer Dick Scholtens. Hij ziet wel progressie.

In Woldendorp wisten de ploeggenoten van beide teams elkaar in het eerste half uur van het duel maar moeilijk te vinden. Een overwicht van de Farmsumers in het eerste bedrijf kwam tot uitdrukking in kansen voor Vandres Latuparissa en Robert Veldhuis, echter zonder het gewenste resultaat.

Kort voor de doelwisseling kwamen de bezoekers toch op een verdiende voorsprong. Na een afgeslagen aanval kon Teun Westerhuis de bal oppikken en de 0-1 binnen schieten. Dit was ook de ruststand.

Na de hervatting leek Farmsum door te drukken, maar twee kansen voor Danny de Vries bleven onbenut. Een treffer viel wel aan de andere kant. Na onnodig balverlies van de gasten kon Wouter Slager Kebba Darboe in staat stellen om de 1-1 te scoren.

Na ruim een uur kwam Farmsum opnieuw op voorsprong toen verdediger André Toxopeus uit een aanvankelijk afgeslagen vrije trap de 1-2 voor zijn rekening nam. WEO kwam echter weer terug door een treffer van opnieuw Kebba Darboe.

In de slotfase onthield de arbiter van dienst Farmsum een strafschop. WEO-doelman Bert Jager kon een fout alleen herstellen door Xander Zuur vast te pakken, maar anders dan vrijwel iedereen zag scheidsrechter daarin geen strafschop en hij onthield Farmsum daarmee de drie punten die ze gezien het wedstrijdbeeld wel verdiend hadden.

MOVV

MOVV moest in de thuiswedstrijd tegen Gieten na fouten in de eigen opbouw steeds weer energie stoppen in het corrigeren daarvan. Na 20 minuten kwam Gieten op een 0-1 voorsprong doordat een aanvaller aan de linkerkant vrij baan kreeg, maar twee minuten later kwam MOVV langszij door een treffer van Joël Pluister, waarbij Gieten claimde dat er een handsbal aan vooraf was gegaan. De arbiter van dienst ging daarin niet mee.

Drie minuten later wist Gieten echter alweer op voorsprong te komen. Na een scrimmage voor het MOVV-doel ging de bal over de doellijn.

De rust leek aan te breken met een voorsprong voor de gasten, maar op de valreep was er nog een voorzet vanaf de linker kant die door Jordi Blaauw werd verlengd en in de verre hoek belandde.

Na een uur spelen opnieuw een treffer van Gieten, maar de gastheren kwamen vijf minuten later weer gelijk door een schot van Joël Puister vanaf de rand zestien. MOVV had op vorsprong kunnen komen toen Jordi Blaauw binnen de zestien werd gevloerd, maar de bal werd door de scheidsrechter net buiten het strafschopgebied gelegd voor een vrije trap.

Het steeds achter de feiten aanlopen, brak MOVV in de slotfase conditioneel op en Gieten profiteerde daarvan en won uiteindelijk met 3-4.