Afbeelding

Weer verlies NEC-Delfzijl

Sport

ADUARD - Na een goede seizoensstart heeft NEC-Delfzijl zaterdag opnieuw een nederlaag geleden. In Aduard was de gelijknamige ploeg te sterk voor de Delfzijlsters. 

Trainer Roy Kamps kon nog niet beschikken over de al wat langer geblesseerde spelers en daar kwam na de laatste training Dani Schuijl ook nog bij. Bovendien waren er twee geschorste spelers, waaronder doelman Bas Westerhuis. Onder de lat werd hij vervangen door de jeugdige Jorn Olinga. 

De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong door een treffer van Samir Ennaciri op een voorzet van Shaimo Hooi en lieten vervolgens de tegenstander komen. De voorsprong bracht echter paniek in de gelederen en onrustig uitverdedigen na een corner betekende de 1-1. Zelf kreeg NEC geen kans om de bal goed rond te spelen. 

In het tweede bedrijf ontbrak het bij de Delfzijlsters aan de goede eindpass op de helft van de tegenstander en door het hanteren van de lange bal wist Aduard nog drie keer te scoren met de uiteindelijke 4-1 als gevolg. Alsof het nog niet genoeg was moesten Arjan Klasens en Niels Boerma ook nog eens geblesseerd vervangen worden.