Afbeelding

Overtuigende zege rugbyers Delfzijl tegen Groningen: 76-0

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag thuis de derby tegen Groningen 3 overtuigend gewonnen. Het werd 76-0.

Het derde team van Groningen speelde vorig seizoen nog in de derde klasse en is dit seizoen in de vierde klasse aan een goed seizoen bezig. De stadjers waren op volle oorlogssterkte afgereisd naar Delfzijl.

Phoenix werd in de beginfase langzaam maar zeker teruggedrongen op de eigen helft. Groningen wist echter nooit een echte doorbraak te forceren. De Delfzijlsters bleven goed samenwerken in de verdediging en met harde tackles werden steeds meer fouten afgedwongen. Phoenix kon het balbezit overnemen en al snel bleek dat de grotere snelheid bij de thuisclub de bezoekers voor problemen stelde. Phoenix scoorde snel achter elkaar drie tries en wist een ruime voorsprong te nemen.

Groningen liet het er niet bij zitten en Phoenix kwam een korte periode onder enorme druk te staan. Echter door een paar harde tackles van Phoenix werden de aanvallen van Groningen een paar meter van de try lijn gestopt. Phoenix kon het balbezit weer overnemen en ook dit keer haalde de ploeg uit Delfzijl wel de trekker over. Goed opgezette aanvallen van de voorwaartsen in combinatie met de snelle spelers in de lijn leverden een stortvloed van scores op.

De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Groningen probeerde de ploeg uit Delfzijl onder druk te zetten, maar de verdediging van Phoenix brak nooit. Richting het einde van de wedstrijd ging het tempo wat naar beneden, maar toch wist Phoenix toch nog een paar keer te scoren. Met een 76 – 0 overwinning was het meer dan duidelijk welke van ploegen het sterkst was.

Op 27 november speelt Phoenix de volgende wedstrijd, dan uit tegen Enschede.