Abel Webisa en zijn trainer Dick Zwiers na weer een overwinning.
Abel Webisa en zijn trainer Dick Zwiers na weer een overwinning.

Weer overwinning voor bokser Abel Webisa uit Delfzijl

Sport

ALPHEN AAN DE RIJN - De Delfzijlster bokser Abel Webisa heeft zaterdagavond opnieuw een zege kunnen bijschrijven. In Alphen aan de Rijn won hij op een gala voor 500 toeschouwers.

Het was de vierde wedstrijdwinst op rij voor Webisa, lid van boksvereniging Delfzijl. Hij moest het in het lichtmiddengewicht tot 71 kilo opnemen tegen Mucahit Cifci uit Den Bosch, een tegenstander met net zoveel overwinningen als de bokser uit Delfzijl.

In de eerste ronde had Webisa moeite zijn tegenstander op afstand houden. In de tweede ronde ging het stukken beter en probeerde hij met linkse en rechtse directes te scoren, wat ook lukte. Met een super opstoot raakte hij zijn tegenstander hard op het oog, waar direct een zwelling ontstond. Cifci kon nog worden opgelapt, maar moest in de derde ronde toestaan dat de Delfzijlster technisch beter bokste. Aan het eind van deze ronde werd het gevecht door de scheidsrechter beëindigd, omdat de zwelling weer kwam opzetten. Abel Webisa won daarmee te partij en daar waren hij en zijn trainer Dick Zwiers erg blij mee.