Afbeelding

Holwierde langs De Fivel

HOLWIERDE - Holwierde heeft De Fivel zaterdag op het eigen Sportpark Katmis een lesje in effectiviteit gegeven. De Riepsters werden met een 6-0 naar huis gestuurd. Een wellicht wat geflatteerde uitslag, maar niet onverdiend.

De bezoekers begonnen helemaal niet zo verkeerd aan de wedstrijd, kregen wat kansjes en konden de gastheren nog lang op 0-0 houden. Vijf minuten voor de theepauze was het echter Robbie ten Hove die Holwierde op een 1-0 voorsprong zette.

Na de doelwisseling was het aanvankelijk De Fivel dat duels op het middenveld won en de 1-1 leek er in te zitten. Echter rond het uur schoot Holwierde-aanvoerder Yirsan Bouman uit een vrije bal knap de 2-0 binnen en nog geen twee minuten later maakte Robbie ten Hove er na een corner 3-0 van.

De Fivel begon voor een beter resultaat meer risico te nemen, maar Holwierde voetbalde zich daar gemakkelijk onderuit en scoorde er lustig op los. Tim Visscher, Gijs Geurtsen en opnieuw Robbie ten Hove zorgden voor de uiteindelijke 6-0. Holwierde staat nu op een prima tweede plaats met zeven punten achterstand op Mamio, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.