Afbeelding

Dynamo Kiev naar negende editie Eurocup Delfzijl

Sport

DELFZIJL – Dynamo Kiev is een van de topploegen die deelnemen aan de negende editie van Eurocup Delfzijl. Ook Borrusia Dortmund en West Hem United zijn gecontracteerd voor het voetbaltoernooi op 14 en 15 januari. 

Naast deze drie debutanten en vaste bespeler Regioteam Eurocup komen FC Groningen, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, titelhouder KRC Genk, Club Brugge, Bayern Mu¨nchen en Fortaleza EC (Brazilië) opnieuw naar het Groningen Seaports-stadion in de haven van Delfzijl.

De organisatie is trots dat het, met hulp van de gemeente Eemsdelta, gelukt is om Dynamo Kiev aan het deelnemersveld toe te voegen. De deelname van Dynamo Kiev is ook een blijk van steun aan de gevluchte Oekraïners die in de regio Eemsdelta verblijven. De Oekraïense voetballers hebben een goed niveau en zullen er alles aan doen om met de cup terug te keren naar het oosten van Polen, waar het team vanwege de oorlog verblijft.

De toernooiorganisatie is ook trots dat een club als Fortaleza EC voor de derde keer deelneemt aan Eurocup Delfzijl. Dat zegt iets over het toernooi en het is een enorm compliment voor alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Eurocup Delfzijl is verheugd om dit soort ploegen, na twee jaar van coronapauze weer te mogen verwelkomen.

De andere kant van de medaille is het ontbreken van clubs als Feyenoord, Sparta Rotterdam en Chelsea FC. De Britten zijn sinds 2016 vaste bespeler van het toernooi en in 2018 werden zij zelfs winnaar. Voor de komende editie is er gekozen voor een andere Engelse ploeg: West Ham United.

Verschillende Engelse voetballers zijn hun carrière in de jeugdopleiding van West Ham begonnen, onder wie Jermaine Defoe, Frank Lampard, Joe Cole, Glen Johnson, Michael Carrick, Rio Ferdinand en huidige eerste elftalspeler Declan Rice die momenteel met het nationale team van Engeland deelneemt aan het WK in Qatar. Het team uit Londen debuteert op het toernooi.

Meer informatie is te vinden op www.eurocupdelfzijl.nl.