Marc Soemosemito is namens Oldambtster Boys in duel met Tabe van der Laan.

Oldambtster Boys zegeviert bij Woltersum; zuur puntverlies DVC

WOLTERSUM - Woltersum is zondagmiddag onderuit gegaan tegen Oldambtster Boys. Het werd 0-2. DVC Appingedam leek met een 0-1 voorsprong de zege op thuisclub Middelstum binnen te hebben, maar ver in de extra tijd moest het uit een vrije bal toch nog de gelijkmaker incasseren.

In Woltersum ging de thuisclub furieus van start en hadden de bezoekers het, zeker in het eerste half uur, lastig. De van een blessure teruggekeerde Nieuw Scheemder doelman Roy Brouwer had zijn handen vol aan de mogelijkheden die de thuisclub wist te scheppen. Het kantelpunt in de wedstrijd kwam na een klein half uur spelen toen Lesley Residi er met een forse overtreding voor zorgde dat Woltersums Dani van Dijk geblesseerd moest uitvallen. Residi kwam er met een gele kaart vanaf. Aan het einde van de wedstrijd zou hij die kleur nog een keer zien en moest hij dus voortijdig vertrekken.

Mike Prijt trof namens de bezoekers nog een keer de binnenkant van de paal, maar bij rust sierde de brilstand nog steeds het scorebord.

Na de thee dicteerden de bezoekers het duel. Met stevig voetbal, soms tegen het randje van het toelaatbare, werd er gestreden voor de zege. Toch duurde het tot minuut 71 voordat de eerste treffer viel. Uit een corner volgde een scrimmage waaruit Iwan Kuipers de bal tegen het nylon joeg. Bij Woltersum moest vervolgens ook Dennis Ruben geblesseerd uitvallen. Het duurde tot de slotminuut voordat de na de rust ingevallen Jules Anakotta de eindstand met een fraai lobje op 0-2 bepaalde.

DVC Appingedam

In Middelstum was het bezoekende DVC Appingedam verreweg de bovenliggende partij. Middelstum stelde daar een optimale inzet tegenover, maar wist zich nauwelijks mogelijkheden te scheppen. De echte kansen voor de bezoekers waren ook op de vingers van één hand te tellen. In de beginfase was het Jeroen van Hunnik die, één op één voor Middelstum-doelman Damon Medema, in de laatste zijn meerdere moest erkennen.

Na een klein half uur spelen was het wel raak voor de bezoekers. Na een goede combinatie met Jurrely Torbed was het dezelfde Jeroen van Hunnik die via de binnenkant van de paal de 0-1 in de boeken schoot.

Op slag van rust was er een volgende kans voor de bezoekers. Na een afgeslagen hoekschop zag Ronald Hund zijn harde inzet echter net naast gaan.

Het tweede bedrijf was nog geen tien minuten oud toen Ole Horsten na een overtreding op één van de gastheren een gele kaart voorgetoverd kreeg en omdat hij die kleur in het eerste bedrijf ook al had gezien, kon hij inrukken. Voor Middelstum een uitgelezen mogelijkheid om tegen tien man van DVC het tij alsnog te doen keren, maar alleen uit spelhervattingen konden ze gevaar stichten. Vooral de door Xander Anema genomen vrije ballen moesten het doen. Na twee keer zonder succes was het de derde keer, ver in de extra tijd, wel raak voor Anema en dus kwam Middelstum toch nog op 1-1.

DVC Appingedam kan zich nu opmaken voor de derby tegen Poolster van komende zaterdag. Het duel wordt gespeeld in Appingedam.