Afbeelding

Nipte zege Holwierde: 1-2

Sport

GRONINGEN - Holwierde heeft zaterdag een moeizame 1-2 zege geboekt in het uitduel tegen SC Stadspark.

Wie had verwacht dat Holwierde als nummer twee op de ranglijst flink zou uithalen tegen de nog puntloze hekkensluiter, kwam bedrogen uit. De ploeg van trainer Danny Schudde speelde wel het betere voetbal, maar blonk vooral uit door het onbenut laten van kansen. De bezoekers kregen er ruim twee handen vol.

Pas zes minuten voor tijd werd de winnende 1-2 gescoord. Tot aan de doellijn van de tegenstander ging het crescendo voor de bezoekers, maar daar stokte het.

Bij rust stond het nog 0-0. Ook na de doelwisseling werden aanvankelijk nog kansen onbenut gelaten, maar rond het uur was het Robbie ten Hove die de openingstreffer scoorde. Echter een onverwacht schot van de thuisploeg verraste Holwierde doelman Aldert van der Laan voor de 1-1.

Het duurde tot zes minuten voor tijd voordat Yirsan Bouman een door Robbie ten Hove doorgekopte bal binnen schoot voor de 1-2. Komende zaterdag zal Holwierde voor een goed resultaat uit een ander vaatje moeten tappen als koploper Mamio op bezoek komt.