Met man en macht wordt geprobeerd de aanval van Phoenix te onderbreken.

Rugbyers Phoenix Delfzijl veroveren koppositie na 27-10 zege

DELFZIJL - De rugbyers van DRC Phoenix hebben zondag een 27-10 zege geboekt op het combinatieteam van Nieuwegein en de Pink Panthers uit Driebergen. Door de zege gaan de Delfzijlsters nu aan kop op de ranglijst.

Phoenix werd voor het eerst dit seizoen echt getest en het duurde een tijd voordat de Delfzijlsters controle over de wedstrijd konden krijgen. De voorwaartsen zorgden voor goede terreinwinst en het waren uiteindelijk de snelle mannen in de lijn die de eerste try van de middag scoorden. Phoenix hield de druk erop en wist de marge te vergroten via een tweede try.

Beide ploegen hadden moeite om elkaars verdediging te doorbreken en het duurde tot vlak voor de rust dat de gasten de spanning konden terugbrengen in de wedstrijd. Vanuit een scrum op vijf meter van de try-lijn waren het de sterke voorwaartsen die voor 10–5 zorgden.

Na de rust groeide het overwicht van Phoenix. Goede combinaties tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn zorgden er voor dat de verdediging van de gasten de handen vol hadden. Het waren uiteindelijk de voorwaartsen van Delfzijl die het verschil met twee tries op rij wisten te vergroten.

Van rustig de wedstrijd uitspelen was echter geen sprake. In de slotfase ging de lont nog enkele malen in het kruitvat en een sterke loopactie van de fullback van de combinatieploeg zorgde dat de gasten weer dichterbij kwamen.

Phoenix sloot af in stijl. Een goede combinatie van de snelle mannen in de lijn werd keurig afgerond en dat betekende een eindstand van 27-10 en de volle buit voor de ploeg uit Delfzijl. Door deze winst bezet Phoenix nu de eerste plaats op de ranglijst en is het nu het team waarop gejaagd wordt.